Memur anne doğum izni bittikten sonra yarım gün çalışıp tam maaş alabilir mi?



Memur anne, doğum izni bittikten sonra yarım gün çalışıp tam maaş alabilecek. Yarı zamanlı çalışma ile ilgili düzenlemede sona gelindi.

Doğum parası sorgulama yapmak için tıklayınız

Kamu çalışanı kadınların en çok beklediği anne maaşı ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir son dakika açıklaması geldi.lk çocuk için 2 ay, ikinci çocuk için 4 ay, 3 veya daha fazla çocuk için de 6 ay yarım gün çalışacak. Yarı zamanlı çalışma istenirse çocuk ilkokula başlayana kadar devam edecek. Ancak bu süre içinde süt izni verilmeyecek. Bu hak sadece annelere yönelik değil. Eşi doğum yapan memur babaları da kapsıyor. Erkek memurlar babalık izni bittikten sonra yarı zamanlı çalışma için başvurabilecek. Eşi çalışmayanlar bu haktan yararlanamayacak. Kamuda çalışan anne ve babalar bu düzenlemenin hayata geçecek olmasını büyük mutlulukla karşılıyorlar.

Memur anne, doğum izni bittikten sonra yarım gün çalışıp tam maaş alabilecek. Yarı zamanlı çalışma ile ilgili düzenlemede sona gelindi. Kamu çalışanı kadınların en çok beklediği anne maaşı ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir son dakika açıklaması geldi.lk çocuk için 2 ay, ikinci çocuk için 4 ay, 3 veya daha fazla çocuk için de 6 ay yarım gün çalışacak. Yarı zamanlı çalışma istenirse çocuk ilkokula başlayana kadar devam edecek. Ancak bu süre içinde süt izni verilmeyecek. Bu hak sadece annelere yönelik değil. Eşi doğum yapan memur babaları da kapsıyor. Erkek memurlar babalık izni bittikten sonra yarı zamanlı çalışma için başvurabilecek. Eşi çalışmayanlar bu haktan yararlanamayacak. Kamuda çalışan anne ve babalar bu düzenlemenin hayata geçecek olmasını büyük mutlulukla karşılıyorlar.

Annelere hükümetten maaş müjdesi!

23 Mart 2017 tarihinde yapılan bir açıklamaya göre, hükümetten annelere maaş müjdesi işte böyle açıklanmıştı. Devlet doğan her çocuk için çeşitli ödemeler yapıyor. Asgari ücretle çalışırken doğum yapan bir anneye toplam 4856 lira, 2500 lira maaş alan anneye 8646 lira ödeniyor. Toplam yardım maaşa göre 30 bin liraya çıkıyor...

Annelere devletten maaş desteği çalışmaları sürüyor. Anneye maaş kapsamında asgari ücretle çalışırken doğum yapan bir anneye toplam 4856 lira, 2500 lira maaş alan anneye 8646 lira ödeniyor. Toplam yardım maaşa göre 30 bin liraya çıkıyor. İşte annelere maaş projesinin kapsamı ve ayrıntılar...

2 AY İÇİNDE ÖDENİYOR

İsteyenler bebeğin TC kimlik numarasıyla 'aüe.gov.tr'den başvuru yapabilir. 15 Mayıs 2015'ten önce doğan çocuklar için doğum yardımı verilmiyor. Ama doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğu tutarı belirliyor. Başvuruyu istediğiniz zaman yapabilirsiniz. Para 2 ayda ödeniyor. Doğum yapan kadınlara 133 lira 'emzirme ödeneği' (süt parası) da veriyor. Bu, çalışan çalışmayan her anne için geçerli.

PRİM ŞARTINA DİKKAT!

Süt parası için doğum yapan kişinin SSK veya BağKur'lu olması ve doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 120 gün prim yatırılması ve prim borcunun olmaması gerekiyor. Anne sigortalı değilse para, sigortalı eşe veriliyor. Süt parası için SGK il müdürlüğüne, sosyal güvenlik merkezine başvurmak gerekiyor. Başvuru için 5 yıl süre var. Çocuğu doğan anneye yapılan en yüksek tutarlı ödeme ise doğum (rapor) parası. Bu para maaşa göre değişiyor.

HESAP 112 GÜNE GÖRE

Çalışan kadınlar doğumdan önce 8 hafta, doğum sonrasında 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta veya 112 gün izin veriliyor. Bu durumdaki kadınlar, izin süresi için geçici iş göremezlik (rapor) ödeneği alıyor. İş göremezlik ödeneği için doğumdan önceki bir yıl içinde en az '90 gün sigorta primi' ödenmiş olmalı. Asgari ücretli çalışan ve 16 hafta doğum izni yapan bir anneye, 2017 yılında 4423 lira ödeme yapacak.

E-DEVLETTEN SORGULA

Bu anne ilk çocuğunu dünyaya getirdiyse 300 lira da çocuk parası alacak. Daha sonra başvuru yapması halinde 133 lira da süt parası verecek. Böylece asgari ücretli anneye 2017'de toplam 4856 lira ödenecek. Ödemeler PTT ve Ziraat Bankası aracılığıyla yapıyor. Doğum izni bitenler TC kimlik numarasıyla 'turkiye.gov.tr'ye girerek doğum parasının yatıp yatmadığını kolayca sorgulayabilir.

Konular

Yetim Dayanışma Günleri'ne nasıl katkı sağlanır?
İşsizlik sigortasından maaş alabilmek için hangi şartlar gerekiyor?
Emeklilere eşit zam müjdesi!
Prim borçluları için kredi başvuruları nasıl yapılacak?
Emekliye bayram ikramiyesi verilecek mı?
Fazla yatırılan SGK primi nasıl geri alınır?
Esnafın prim gün sayısı 7 bin 200'e indirilmeli
GSS prim borcu son ödeme tarihi ne zaman?
GSS borcu olanlara gecikme cezası uygulanacak mı?
Hamilelik kilolarından kurtulmanın yolları neler?
SGK'nın geri ödemeye aldığı ilaç listesi açıklandı
Memurların emeklilik borçlanma başvuruları nereden yapılacak?
Tamamlayıcı tıp nedir? Sülük tedavisi SGK reçetesine girdi mi?
Erkeklerin yarı zamanlı çalışma şansı var mı?
Tescil ve Prim Daire Başkanlığı'ndan GSS Açıklaması
4/D taşeron işçilerinin kadro hakları nelerdir?
Taşeron kadroya geçişte eski hükümlüler ne olacak?
Asteğmene yıpranma payı var mı?
Özel hastanelerde katkı payı alınıyor mu?
Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir ve kimler yararlanabilir?
Uyuşturucuyla mücadelede STK ve dernekler rehabilitasyon hizmeti verebilir mi?
Aile yardımı ödeneğinden geriye dönük yararlanılabiliyor mu?
Boşanma sonrası çocuğun teslimine ilişkin düzenleme yapıldı
3600 gün primi doldurana 50 yaşında emeklilik fırsatı
Apartman ve site yöneticileri, kapıcılar için her ay SGK'ya belge vermek zorunda mı?
MHRS Hizmet raporu tıkla indir
Primi düşük yatan işçi istifa ederse tazminat alır mı?
Hasta mahremiyeti yönetmeliklerindeki yeni düzenlemeler
Memurun kademe eksikliği emekli aylığını ve emekli ikramiyesini hangi tutarda etkiler?
Ölüm aylığı almanın şartları nelerdir?