E-Devlet Şifresi Nasıl ve Nereden Alınır?



E Devlet Sistemi Giriş Yapmak için Buraya Tıklayınız

E-Devlet şifresi alarak pek çok kamu işlemlerimizi kolayca yapabilmekteyiz. Bu sayfamızda E-Devlet şifresi ve E-Devlet sistemi hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

İnternet kullanımının artması ve bu artışa paralel olarak online işlemlerde meydana gelen artma bir çok kurum ve kuruluşu harekete geçirmiştir. Bu denli internet kullanımının artması sonucu artık bir çok kurum ve kuruluş online olarak işlem yapma imkanını biz vatandaşlara sunmaktadır. Bu işlemlerin artmasına kayıtsız kalmak istemeyen devlette online olarak bir çok devlete bağlı kurumun işlemlerini yerine getirebileceğiniz e-devlet uygulamasını geliştirmiştir. Bu uygulama ile birlikte artık sizde birçok devlet kurumunun işlemini hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde yerine getirebilirsiniz.

Bir çok kurumun online işlemler yapma imkanı sunması ile birlikte artık işlemleri zaman kaybı yaşamadan yerine getirebilmekteyiz. Bu tarz gelişmelere cevapsız kalmak istemeyen ve oluşan gereksiz zaman kaybı ile bürokratik süreçleri engellemek isteyen devlet bu çerçevede çalışmalara girişmiştir. Bu çalışmalardan birisi de E-Devlet uygulanmasıdır. Bu uygulama ile birlikte artık sizde birçok devlet kapısı işlemlerini zaman kaybı yaşamadan hızlı,pratik ve güvenilir bir şekilde yerine getirebileceksiniz. Biz ise bu yazımızda sizlere E -Devlet sisteminin nasıl kullanılacağı hakkında bilgi vereceğiz. Eğer sizde sistem üzerinden işlem yapmak istiyor ve gereksiz zaman kayıplarının önüne geçmek istiyorsanız E-Devlet sisteminin nasıl kullanılacağını anlatacağımız yazımız sizin faydanıza olacaktır.

Eğer sizde E-Devlet uygulamasından faydalanmak istiyorsanız. İlk olarak türkiye.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra ise açılacak olan sayfada e-hizmetler bölümü karşınıza çıkacaktır bu alana giriş yapınız. Açılacak olan sayfada Milli Savunma Bakanlığın'dan sağlık Bakanlığı'na Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan Sosyal Güvenlik Kurumu'na kadar bir çok kurumun işlemini yapabileceğiniz seçenekler karşınıza çıkacaktır. Burada hangi kurumla ilgili iş yapmak istiyorsanız onun bölümünü bulunuz. Daha sonra ise işlem yapmak istediğiniz bölümü seçip tıklayınız. Açılacak olan sayfada kimliğimi şimdi doğrula butonu çıkacaktır. Bu butona basınız. Daha sonra ise karşınıza açılacak olan sayfada sizden TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz istenecektir. Eğer şifreniz yoksa sistem üzerinde işlem yapamazsınız.

Eğer sizde şifre sahibi olmak istiyorsanız tek yapmanız gereken herhangi bir PTT şubesine giderek şifre talebinde bulunmaktır. Burada çalışan veznedar sizden TC kimlik numaranızı ve 2 TL işlem ücreti isteyecektir. Daha sonra sizden TC kimlik numaranızı alan veznedar size kapalı bir zarf içinde TC kimlik numaranıza tanımlı şifrenizi verecektir. Şifrenizi aldıktan sonra sisteme bu şifre ile giriş yaptığınız zaman sizden güvenliğiniz için yeni bir şifre belirlemeniz istenecektir. Bu şifreyi de belirledikten sonra artık sizde E-Devlet sistemini üzerinden gerek duyduğunuz işlemleri yapabilir ve sorgulama işlemlerini yerine getirebilirsiniz.

Size verilen şifreyi kendi şifreniz ile değiştirdikten sonra yeni belirlediğiniz şifreyi bir yere not etmeniz de fayda vardır. Çünkü şifrenizi unuttuğunuz zaman yeni şifre için tekrar herhangi bir PTT şubesine gittiğiniz zaman sizden istenilen işlem ücreti 4 TL olacaktır. Bu işlem ücreti her şifre unuttuğunuz zaman artacaktır ve 10 TL' ye kadar çıkabilmektedir. Bunun için belirlediğiniz şifreyi bir yere not ediniz böylelikle sizde her seferinde yeni şifre almak zorunda kalmazsınız her seferinde yeni şifre almak için daha fazla işlem ücreti vermekten kurtulmuş olursunuz.

E-Devlet şifresi haricinde, E-Devlet sisteminden sorgulama yapabilmek için ayrıca mobil imza ve elektronik imza imkanlarından da faydalanabilirsiniz. Mobil imzanızı GSM operatör şubelerinden aylık belirli bir ücret karşılığında edinebilirsiniz. Şifre sahibi olmak için GSM operatörlerine başvuruda bulunabilirsiniz. Elektronik imzayı ise bu konuda çalışmalar yapan ve sizlere şifre sahibi olma imkânı tanıyan özel şirketlerden edinebilirsiniz. Elektronik imza uygulaması için bu işlerle uğraşan özel şirketlerde sizden aylık belli bir ücret isteyecektir.

Görüldüğü gibi birçok devlet kapısı işleminin pratik, kolay ve güvenilir bir şekilde yerine getirme imkanı sağlayan E-Devlet sisteminin kullanılması oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken sisteme giriş yapıp işlem yapmak istediğiniz bölümü belirlemek sisteme giriş yapmaktır. Eğer şifre sahibi değilseniz ise yukarı da anlatıldığı gibi şifre sahibi olup daha sonra işlem yapmaktır. Bu uygulamanın gelişmesi ile birlikte artık zaman kayıplarını önleyebilir ve gerek duyduğunuz işlemleri yerine getirebilirsiniz. Sizde E-Devlet uygulamasından yararlanmak istiyorsanız yazımızı okumanız faydanıza olacaktır.

Konular

Yetim Dayanışma Günleri'ne nasıl katkı sağlanır?
İşsizlik sigortasından maaş alabilmek için hangi şartlar gerekiyor?
Emeklilere eşit zam müjdesi!
Prim borçluları için kredi başvuruları nasıl yapılacak?
Emekliye bayram ikramiyesi verilecek mı?
Fazla yatırılan SGK primi nasıl geri alınır?
Esnafın prim gün sayısı 7 bin 200'e indirilmeli
GSS prim borcu son ödeme tarihi ne zaman?
GSS borcu olanlara gecikme cezası uygulanacak mı?
Hamilelik kilolarından kurtulmanın yolları neler?
SGK'nın geri ödemeye aldığı ilaç listesi açıklandı
Memurların emeklilik borçlanma başvuruları nereden yapılacak?
Tamamlayıcı tıp nedir? Sülük tedavisi SGK reçetesine girdi mi?
Erkeklerin yarı zamanlı çalışma şansı var mı?
Tescil ve Prim Daire Başkanlığı'ndan GSS Açıklaması
4/D taşeron işçilerinin kadro hakları nelerdir?
Taşeron kadroya geçişte eski hükümlüler ne olacak?
Asteğmene yıpranma payı var mı?
Özel hastanelerde katkı payı alınıyor mu?
Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir ve kimler yararlanabilir?
Uyuşturucuyla mücadelede STK ve dernekler rehabilitasyon hizmeti verebilir mi?
Aile yardımı ödeneğinden geriye dönük yararlanılabiliyor mu?
Boşanma sonrası çocuğun teslimine ilişkin düzenleme yapıldı
3600 gün primi doldurana 50 yaşında emeklilik fırsatı
Apartman ve site yöneticileri, kapıcılar için her ay SGK'ya belge vermek zorunda mı?
MHRS Hizmet raporu tıkla indir
Primi düşük yatan işçi istifa ederse tazminat alır mı?
Hasta mahremiyeti yönetmeliklerindeki yeni düzenlemeler
Memurun kademe eksikliği emekli aylığını ve emekli ikramiyesini hangi tutarda etkiler?
Ölüm aylığı almanın şartları nelerdir?