SGK SPAS Müstehaklık Sorgulama
Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi Sorgulamak için Tıklayınız
Sağlık provizyon aktivasyon sistemi (spas) nedir,SGK SPAS Müstehaklık Sorgulama işlemini nasıl ve nereden yapabilirim?
E-HİZMETLER UYGULAMASI (Sistem çalışması nedeniyle, uygulamalar (https://www.turkiye.gov.tr/) adresinden hizmet vermektedir.)
SGK SPAS Müstehaklık Sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için öncelikle sizden istenen basit kişisel bilgilerinizi sisteme girmeniz gerekiyor.Daha sonra kolay bir şekilde "SGK SPAS Müstehaklık Sorgulama" İşleminizi Gerçekleştirebilirsiniz.
Yukarıda vermiş olduğumuz link ya da ekrana tıkladıktan sonra açılan e-devlet sayfasına ulaşacaksınız.Daha sonra "Kimliğimi Şimdi Doğrula" bağlantısına tıkladıktan sonra "T.C.Kimlik No" ve "e-Devlet Şifrenizi" yazarak sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.
Not: E-Devlet Şifresi Nasıl ve Nereden Alınır? İlgili sayfaya ulaşmak için buraya tıklayınız
İletişim Bilgileri
Kurum Adı Sosyal Güvenlik Kurumu
İnternet Sitesi http://www.sgk.gov.tr/
Telefon +90 3122078000
Faks
E-Posta
Adres Ziyabey Cad. No:9 Balgat Çankaya ANKARA TÜRKİYE
4A Emekli Aylık Bilgisi Sorgulama İşleminizi SGK Üzerinden Yapmak için Buraya Tıklayınız
Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi (SPAS) nedir
20 Mayıs 2006 tarihinde resmi gazetelerde yayınlanan Sosyal Güvenlik Kanunu ile 3 farklı Sosyal Güvenlik Kuruluşu, Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirilmiştir.
5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununun yürürlüğe girdiği tarihten 2012 Ocak ayına kadar sağlık alanında Sosyal Güvenlik Kurumuna devredilen kurumların ayrı ayrı geliştirdikleri farklı programlar üzerinden sağlık yardımı hak sahipliği oluşturularak sağlık hizmeti verilmiştir.
Bu programlar 2012 Ocak ayından itibaren Türkiye genelinde sağlık provizyon aktivasyon sisteminde birleştirilmiş ve tüm genel sağlık sigortalıları ile bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık aktivasyon işlemlerinin tek bir program üzerinden otomatik olarak yürütülmesi sağlanmıştır.
Bu programda kişilerin tescil, prim, emeklilik ve nüfus sisteminden gelen bilgileri elektronik ortamda birleştirilmekte ve genel sağlık sigortalıları ile eş ve 18 yaş altı çocuklarına otomatik olarak aktivasyon sağlanmaktadır.
Sağlık provizyon aktivasyon sistemi (SPAS) hakkında SGK duyurusu
İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
Meyra Türkiye: Tekerlekli sandalye vb. tüm ürünler Almanya satış fiyatı ile Türkiye'de.
STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
5510 sayılı Kanuna göre genel sağlık sigortalısı sayılan kimseler ile bakmakla yükümlü olduğu kişilerin tabi olduğu kapsam türlerine göre farklı farklı programlar üzerinden aktivasyon işlemleri yapılmakta idi.
Bu işlemlerde kullanılan aktivasyon veri tabanları Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi (SPAS) programında birleştirilmiş ve tüm genel sağlık sigortalıları ile bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık aktivasyon provizyon işlemlerinin tek bir program üzerinden otomatik olarak yürütülmesi sağlanmış olup program Türkiye genelinde uygulamaya açılmıştır.
Bundan böyle Kurumla anlaşmalı sağlık hizmet sunucuları ile eczane ve optik işletmelerince provizyon sorgulaması SPAS programı üzerinden kapsam türü seçilmeden yapılacaktır.
Genel sağlık sigortalıları ve bakmakla yükümlü olduğu kimseler ile özel veya resmi kuruluşlarda çalışan personellerin müstehaklık bilgilerini sorgulayabilmeleri için Kurumumuz internet sayfasına (ANA SAYFA) “SAĞLIK PROVİZYON SORGULA” menüsü ilave edilmiştir.
Söz konusu sorgulama Kurum ana sayfasında yer alan araç çubuğuna https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/SpasSorgula yazılarak ekrana gelen SİGORTALI SORGULAMA menüsünde istenilen bilgiler yazıldıktan sonra açılan SAĞLIK PROVİZYON SORGULAMA ekranına sorgulama yapılacak tarih girilmek suretiyle sağlık yardımlarına müstahak olup olmadığı tespit edilebilecektir.
SPAS proğramı yeni doğan çocukların, işe girenlerin, emekli aylığı bağlananların bilgilerini nüfus ve Kurumun tescil, hizmet, tahsis, ödeme kayıtlarından kontrol ederek sağlık hak sahipliklerini otomatik olarak oluşturmaktadır. Evlenenlerin, boşananların, işten çıkanların, sigorta kapsamı değişenlerin sağlık hak sahipliklerini yeni durumlarına göre değiştirmektedir. Ġşten çıkanların, emekli aylığı durdurulanların, ölenlerin sağlık hak sahiplikleri SPAS tarafından otomatik olarak sonlandırılmaktadır.
Söz konusu işlemler için genel sağlık sigortalıları ve bakmakla yükümlü oldukları kimselerin eskiden olduğu gibi Kurum ünitelerine gelerek işlem yaptırmalarına gerek bulunmamaktadır. Sigortalılar ve hak sahipleri Kurum internet sayfasında yer alan ve yukarda bilgileri yer alan müstehaklık ekranından sağlık yardımlarına müstehak olup olmadıklarını kontrol ederek müstehaklığı görülenler doğrudan sağlık hizmet sunucularına başvurabilecektir. Yalnızca müstehaklığı görülmeyenlerin Kurum ünitelerine başvurması gerekmektedir.
Tüm ilgililere önemle duyurulur.
Konular
- Yetim Dayanışma Günleri'ne nasıl katkı sağlanır?
- İşsizlik sigortasından maaş alabilmek için hangi şartlar gerekiyor?
- Emeklilere eşit zam müjdesi!
- Prim borçluları için kredi başvuruları nasıl yapılacak?
- Emekliye bayram ikramiyesi verilecek mı?
- Fazla yatırılan SGK primi nasıl geri alınır?
- Esnafın prim gün sayısı 7 bin 200'e indirilmeli
- GSS prim borcu son ödeme tarihi ne zaman?
- GSS borcu olanlara gecikme cezası uygulanacak mı?
- Hamilelik kilolarından kurtulmanın yolları neler?
- SGK'nın geri ödemeye aldığı ilaç listesi açıklandı
- Memurların emeklilik borçlanma başvuruları nereden yapılacak?
- Tamamlayıcı tıp nedir? Sülük tedavisi SGK reçetesine girdi mi?
- Erkeklerin yarı zamanlı çalışma şansı var mı?
- Tescil ve Prim Daire Başkanlığı'ndan GSS Açıklaması
- 4/D taşeron işçilerinin kadro hakları nelerdir?
- Taşeron kadroya geçişte eski hükümlüler ne olacak?
- Asteğmene yıpranma payı var mı?
- Özel hastanelerde katkı payı alınıyor mu?
- Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir ve kimler yararlanabilir?
- Uyuşturucuyla mücadelede STK ve dernekler rehabilitasyon hizmeti verebilir mi?
- Aile yardımı ödeneğinden geriye dönük yararlanılabiliyor mu?
- Boşanma sonrası çocuğun teslimine ilişkin düzenleme yapıldı
- 3600 gün primi doldurana 50 yaşında emeklilik fırsatı
- Apartman ve site yöneticileri, kapıcılar için her ay SGK'ya belge vermek zorunda mı?
- MHRS Hizmet raporu tıkla indir
- Primi düşük yatan işçi istifa ederse tazminat alır mı?
- Hasta mahremiyeti yönetmeliklerindeki yeni düzenlemeler
- Memurun kademe eksikliği emekli aylığını ve emekli ikramiyesini hangi tutarda etkiler?
- Ölüm aylığı almanın şartları nelerdir?